Palvelut

Asiakkaaksi kirjastoon

Toenperän kirjasto on Joroisten ja Rantasalmen kuntien yhteinen kirjasto Etelä-Savossa. Toenperä palvelee kahdessa kivijalkakirjastossa ja pyörien päällä kirjastoauto Jasso Toenperässä. Jasso Toenperä palvelee asiakkaita myös Juvan kunnan alueella.

Kirjaston asiakkaaksi pääset täyttämällä asiakastietolomakkeen ja todistamalla henkilöllisyytesi.

Huomioithan!

Kirjaston asiakkaana voit

  • lainata aineistoa (painettua ja e-aineistoa)
    • Laina-ajat:
     Yleinen laina-aika 28 vrk eli esim. kirjat ja musiikkitallenteet
     DVD-levyt 14 vrk
     Varattu aineisto ja aikakauslehdet 14 vrk
  • käyttää kirjaston hankkimaa etäkäyttöistä e-aineistoa (esim. elokuvat ja aikakausilehdet)
  • käyttää kirjastojen tiloja opiskeluun, tapaamisiin ja virkistäytymiseen
  • saada kirjastokortin numeron ja PIN-koodin, joka toimii pääsynä kaikkiin kirjaston verkkopalveluihin ja kirjautumiseen omatoimikirjastoon
  • varata maksutta aineistoa mistä Lumme-kirjastosta tahansa ja noutaa sen kotikirjastostasi
  • käyttää kirjaston avointa verkkoyhteyttä
    • Kirjastossa on käytössäsi avoin verkko, johon voit kirjautua omalla tietokoneellasi tai puhelimellasi kirjaston alueella.
  • käyttää kirjaston työasemia
    • Joroisten kirjaston tietokoneita voi varata puhelimitse. Joroisten kirjaston puhelinnumero on 0400-176166.
    • Rantasalmen kirjaston tietokoneet ovat vapaasti käytettävissä, ei varattavissa.
     Tulostus on maksullista. Kirjaston maksut. Voit tulostaa myös omatoimiaikana. Tulostuskortin voit ostaa kirjaston asiakaspalvelusta.
  • tilata kaukolainoja muista kuin Lumme-kirjastoista, kaukolainoista peritään Toenperän kirjaston kaukolainamaksu sekä lähettäjäkirjaston perimä maksu

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu asiakkaille, joille kirjastossa tai kirjastoautossa käyminen on hankalaa iän tai sairauden vuoksi.
Kirjasto kokoaa kotipalveluasiakkaalle kerran kuukaudessa kirjastokassin, toimittaa sen kotiin ja huolehtii myös lainatun aineiston palauttamisesta. Vaihtoehtoisesti kirjastokassin toimituksen asiakkaalle ja sen palautuksen voi huolehtia myös kirjastokaveri, vapaaehtoinen tukihenkilö. Kirjastokaveri voi olla omainen, ystävä tai joku muu luotettava henkilö.
Kotipalvelu on maksutonta.
Kysy lisätietoja puhelimitse Rantasalmi 040-3572350 tai sähköpostitse kirjasto@rantasalmi.fi ja Joroinen 0400-176166 tai sähköpostitse kirjasto@joroinen.fi.

Palaute ja hankintaehdotukset

Palautetta ja hankintaehdotuksia voit lähettää sähköpostina joko kirjaston sähköpostiin tai henkilökunnan sähköposteihin, jotka ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) joroinen.fi tai etunimi.sukunimi (at) rantasalmi.fi. Palautetta ja hankintaehdotuksia voit lähettää myös kirjastojärjestelmän asiakasliittymän kautta. https://lumme.finna.fi/

Käyttösäännöt

Kirjaston asiakkaana sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä Joroisten kunnan hallintosäännön mukaan kirjaston käyttösäännöt päättää kirjastotoimenjohtaja.

Kirjastoissa käytettävissä olevat digitointilaitteet

Laitteet ovat käytettävissä Toenperän ja Juvan kirjastoissa.
Laitteet voit varata oman kirjastosi asiakaspalvelusta. Laitteiston kuljetukseen on hyvä varata 4-5 päivää.
Laitteet:
VHS-kasettien digitointilaite. Levyksi kannattaa valita DVD RW -levy.
Valokuvaskannerilla voit digitoida myös dia- ja valokuvanegatiiveja.
Kirjaskannerilla voit digitoida kirjoja.

Tutustumiskäynnit kirjastoon

Kirjastossa vierailee paljon ryhmiä. Jos haluat tulla oman yhdistyksesi tai muun ryhmäsi kanssa tutustumaan kirjaston palveluihin, niin ota yhteyttä omaan kirjastoosi. Kirjastonhoitaja voi myös vierailla ryhmässäsi.

Näyttelyn järjestäminen

Molemmissa Toenperän kivijalkakirjastoissa järjestetään näyttelyitä. Tapahtumat-sivulla on tarkempaa tietoa näyttelyiden järjestämisestä kussakin kirjastossa.

Tapahtuman järjestäminen

Kirjasto voi olla yhteistyökumppanisi erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä omaan kirjastoosi.

Varattavat tilat

Joroisten kirjaston kokoustila on käytettävissä koulun toiminta-aikana ma-pe klo 16-22 ja la-su klo 7-22.
Koulujen loma-aikana tila on käytettävissä joka päivä klo 7-22. Tilan käyttö on maksutonta joroislaisille yhdistyksille ja järjestöille. Kaupalliset toimijat maksavat teknisen lautakunnan päättämän hinnan tilan käytöstä.

Rantasalmen kirjaston tutkijanhuone on käytettävissä kirjaston aukioloaikana ma-pe klo 9-16. Tilassa on käytössä avoin langaton verkkoyhteys.

Siirry sivun alkuun