Toenperän kirjasto Hae Lumme-finnasta kettu

Alkuun

Toenperän kirjaston Ketunpentu-lukudiplomi

Ketunpentu kannustaa vanhempia ja alle kouluikäisiä yhteisiin lukuhetkiin!

Ajankohtaista

Toenperän kettu ja alpakkaKevään 2019 aikana järjestettiin ketunpennun juhlat sekä Juvalla että Joroisissa. Kirjastoista tehtiin vierailukäyntejä päiväkoteihin ja kerhoihin. Syksyllä 2019 lukemaan kannustaminen jatkui Jasso-kirjastoauton reitillä.

Ketunpennun käpäläjuhlat ovat taas tulossa keväällä! Vielä ehdit suorittaa lasten kanssa Käpäläpassin!

Alkuun

Mikä Ketunpentu?

Kettu loikoilee Ketunpentu on lukudiplomi, joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille, lasten huoltajille, isovanhemmille ja ystäville sekä varhaiskasvattajille. Kirjaston lastenosastolle on koottu hyllyköllinen Ketunpentu-kirjoja ja naulakollinen valmiita kettukirjakasseja. Näitä käpälätarrallisia kirjoja lukemalla voi suorittaa Ketunpennun lukudiplomin. Teemallinen kettukirjakassi on helppo lainata sellaisenaan.
Diplomia varten lapsen kanssa luetaan kuusi kirjaa, joista jokaisesta lapsi saa kirjastosta leiman, lukujäljen, omaan Käpäläpassiinsa. Yhteiset lukutuokiot palkitaan vuosittain lastenkirjalla ja lukudiplomilla.

Ketunpentu on rakennettu osaksi Toenperän kirjaston (Joroinen, Juva ja Rantasalmi) sekä Puumalan ja Sulkavan kirjastojen alakoululaisten Lukukettu-diplomia.

Alkuun

Ohjeet - näin suoritetaan Ketunpentu-diplomi

aamun kettu