Toenperän kirjasto

 

 

 VERKKOKIRJASTO

E-KIRJAT

     Juvan kulttuurisivut - Toenperän kirjaston ylläpitämä paikalliskulttuurin sivusto

Rajulukupusu - yläkoulun lukudiplomi Toenperän kirjastoissa  Lukukettu - alakoulun lukudiplomi Toenperän kirjastossa  Ketunpentu - alle kouluikäisten lukudiplomi Toenperän kirjastossa

E-AINEISTOT
ASIAKKAAN AVAIMET
TAPAHTUMAKALENTERI

LASTEN JA NUORTEN KIRJASTO

 

Nyt Jukureitten 2 kausikorttia 2020-2021 lainattavissa Juvan kirjastosta.

Huom! Uudet aukioloajat 1.6.2020 lähtien: maanantaista torstaihin 9-19, perjantaisin 9-16 ja lauantaisin 9-14. Arkipyhäaattoina 9-16. Tervetuloa!

 

JUVAN KIRJASTO

Juvan kirjasto täyttää 170 vuotta vuonna 2020!

Kioski palvelee asiakkaita

Kysy mitä vain

Voit lainata ja palauttaa itse!

Avaamme itsepalveluna klo 9

Sanomalehtiä 60 kielellä

Olohuoneessa saa evästellä

Lukutilaa keskellä kaunokirjallisuutta

Kaunokirjallisuuden pisteet ja kirjaimet

Selkeästi tai isosti tai kuunnellen

English books or litterature of some other languages?

Nuortennurkassa ovat aikuisten sarjakuvat

Lasten ja nuorten sarjakuvilla on oma nurkka

Satumetsäkäpälässä ovat ensimmäiset kirjani

Lukudiplomikirjat

Musiikkiaineisto hajoaa ympäri kirjastoa

Monitoimitilassa voi digitoida videoita

Tiedonhaku, internet ja langaton verkko

Kirjasto kokoaa painettua paikallistietoa

Kirjamyyntiä ja arpajaisia

JUVAN KIRJASTON TOIMINTAA SANOINA JA LUKUINA

Juhlissa mukana 2017

Toenperrään Lumpeessa 2015-2017

 

Juvan kirjasto täyttää 170 vuotta vuonna 2020!

 

Juvan kirjaston perusti pitäjänräätäli Juho Härkönen vuonna 1850. Vuonna 1921 kirjastosta tuli kunnallinen palvelu valtuuston päätöksellä. Kirjastolle valmistui oma talo vuonna 1968. Arkkitehtina toimi Uolevi Leppänen. Vanha kirjastotalo saneerattiin ja laajennettiin vuonna 1996 arkkitehti Jaakko Merenmiehen suunnittelemana. Kirjaston ”tuunauksessa” 2011-2012 tavoitteena oli kirjasto, jossa on tilaa kaikenikäisille. Toivomme kaikenikäisten viihtyvän, työskentelevän, lukevan, tutkivan, seurustelevan, lainaavan ja käyttävän e-aineistoja, tekevän tiedonhakuja, pelaavan ja viihtyvän. Kirjaston muutosten suunnittelussa ovat olleet mukana asiakkaat ja sisustussuunnittelija Saila Nurminen Sisustusstudio Vitriinistä.

 

Kioski palvelee asiakkaita

Tuunauksessa kirjasto on sai uuden palvelutiskin. Palautustiski on suoraan sisäänkäyntiä vastapäätä. Uuden tiskin ja kioskin on rakentanut juvalainen Sisuwood Oy.

 

Kysy mitä vain

 

Palvelukioskilla voit kysyä mitä vain. Jos virkailijaa ei näy, soita kelloa!
 

Voit lainata ja palauttaa itse!

 

Juvan kirjasto sai uuden lainaus- ja palautusautomaatin vuoden 2014 alussa. Lainaamisessa tarvitset kirjastokortin ja salanumeron. Palauttaminen onnistuu ilman korttia.  Mukavia lainaushetkiä toivoo henkilökunta!

 

Avaamme itsepalveluna klo 9

 

Aamun ensimmäinen aukiolotunti on toimii itsepalveluperiaatteella. Sen aikana voit lainata, palauttaa, lukea lehtiä, käyttää tietokonetta ja selata kokoelmapäätteitä.

 

Sanomalehtiä 60 kielellä

Paikallislehdet ja alueen tärkeimmät lehdet tulevat kirjastoon paperilehtinä. Muita sanomalehtiä voit lukea e-Press-palvelusta digilehtinä. Sieltä löydät vaikkapa Iltalehden, Warkauden lehden, Etelä-Saimaan, Keskisuomalaisen sekä Karjalaisen. ePress-palveluun pääset kirjaston tiloissa niin kannettavallasi, kirjaston asiakaskoneilla että tabletillakin. Kysy virkailijalta!

 

PressDisplay on palvelu jonka kautta voit lukea maailman sanomalehtien digilehtiä. Se tarjoaa pääsyn yli 500 sanomalehteen 70 maasta 37 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivänä, 60 päivän ajan ilmestymisestä.

 

Aikakausilehtien digitaalinen palvelu on e-Magz, jonka on Etelä-Savon kirjastoille yhteisesti hankkinut Mikkelin maakuntakirjasto. Palvelu alkoi vuoden 2017 alussa. Tutustu! Palvelu on käytettävissä kirjaston tilassa mobiililaitteilla ja kirjaston asiointikoneilla.

 

Paperisena Juvan kirjastoon on tilattu reilu sata aikakauslehteä. Kaikki lehdet ovat varattavissa. Uusinta lehteä ei vielä voi lainata.

 

Olohuone

Näyttelynurkkauksemme on kirjaston olohuone. Siellä voi lukea, ja seurustella. Olohuoneen tilassa pidetään kirjaston satutunnit, näyttelynavajaiset ja taiteilijavierailut. Ota yhteyttä jos mielessäsi on tilaisuus, jonka haluaisit järjestää yhdessä kirjaston kanssa!

                   

Helena Kahiluodon Studia Generalia kirjaston juhlavuonna 2010.


Lukutilaa keskellä kaunokirjallisuutta

 

Kirjaston vanhan salin päädyssä on funkkistyylinen valoisa nurkka, jossa on luku- ja seurustelupöytiä monenlaisen käyttöön. Kaunokirjallisuuden keskellä ajatukset lentävät. Voit

keskittyä, lukea, tehdä läksyjä ja opiskelutehtäviä sekä käyttää omaa läppäriä kirjaston avoimessa verkossa. Voit myös ladata puhelimesi tai muun mobiililaitteen. 

 

         

 

Kaunokirjallisuuden pisteet ja kirjaimet

 

Kaunokirjallisuus on ryhmitelty kirjallisuuden edustaman genren mukaan. Äänikirjat, selkokieliset teokset sekä isotekstiset kirjat on sijoitettu kertomakirjallisuuden alkuun ja genret jälkeen. Aineistohaussa verkkokirjastossamme teosten sijaintitiedoissa näkyy Juvan kirjasto, Aikuisten osasto ja hyllypaikka (esim. Romantiikka).

Erä        Eräkirjallisuus

Usk        Uskonnollinen kirjallisuus 

Rom       Rakkaus ja romantiikka

Sota      Sotakirjallisuus

Fan        Fantasia

Sci        Tieteiskirjallisuus

Kau        Kauhukirjallisuus

Nov        Novellit

Selko      Selkokirjallisuus

Iso         Isotekstiset kirjat

 

Rajulukupusun eli yläasteen lukudiplomin teokset on merkitty tarralla, josta ilmenee myös sen "tarjotin". Tarjotin voi olla runoja tai novelleja tai vaikkapa fantasiaa.

 

Selkeästi tai isosti tai kuunnellen

 

Kaunokirjallisuus alkaa äänikirjoilla, selkokirjoilla sekä isotekstiset kirjoilla. Selkokieli on oma kielensä, jonka tavoitteena on ymmärrettävyys. Sen rakenteet ja sanasto ovat helppoja. Äänikirjoja kirjastossa on niin cd-levyinä kuin vanhoina c-kasetteinakin edelleen olemassa. Jotkut teokset ovat myös mp3-muodossa. Kokoelmaamme sisältyy myös Celian äänikirjoja, jotka ovat luku- tai kirjastonkäyttöesteisten käytössä.

 

Celian verkkoasiakkuuden palvelut löydät myös Toenperän kirjaston kautta.

 

          

 

English books or litterature in some other languages

 

Aikuisten vieraskieliset romaanit sekä eri kielten opiskelumateriaalin löydät heti aikuisten romaanien jälkeen.

Svenska böcker 84.3

Deutsche Bücher 84.4

English fiction 84.5

 

Ranskankielinen kirjallisuus 84.61

Venäjänkielinen kirjallisuus 84.71

Lasten ja nuorten vieraskieliset kirjat ovat heti palvelukioskin vieressä.

 

Vieraskielinen tietokirjallisuus on omassa luokanmukaisessa paikassaan.

 

Nuortennurkassa ovat aikuisten sarjakuvat

 

Vanhan salin oikeassa päädyssä on nuortennurkaksi kutsumamme lukutila. Aikuisten sarjakuvat on sijoitettu sen viereen. Vieraskieliset sarjakuvat ovat palanneet sarjakuvanurkkaan nuortenosastolle.

 

           

      Takana yläasteen muotokuvia    Aikuisten sarjakuvahylly

 

Lasten ja nuorten sarjakuvilla on oma nurkka

 

Koululaisten oma tila on sarjakuvanurkassa jossa voi piirtää ja kirjoittaa, pelata ja tehdä läksyjä. Nurkan lähettyviltä löydät muunkin lasten ja nuorten aineiston: lukemaan opettelevien hauskat sarjakirjat, sadut, lastenkirjallisuuden, kuvakirjat ja nuortenkirjat. Lasten tietokirjallisuus on heti palvelukioskin takana, mutta nuorten tietokirjat ovat aikuisten tietokirjahyllyissä.

 

             

        Mangasarjakuvat                      Aku Ankat ja Tintit

 

Satukäpälämetsässä ovat ensimmäiset kirjani

 

Kirjaston tila perheen pienemmille on olohuoneen vieressä satukäpälän alla. Sinne on kerätty ensikirjoja. Myös lasten musiikki ja kuunneltavat kirjapaketit on sijoitettu satukäpälämetsään.

 

Lukudiplomikirjat

 

Lukukettukirjat löytyvät omasta lukudiplomihuoneesta. Omalle paikalleen hyllyyn pyritään hyllyttämään ainakin yksi diplomikirjan kappale. Kannattaa siis aina tarkistaa myös verkkokirjastosta teoksen tilanne.

 

Lukudiplomiin kuuluvien teosten listat ja esittelyt löytyvät diplomin omilta sivuilta Ketunpesästa.

 

Musiikkiaineisto hajoaa ympäri kirjastoa

 

Lasten musiikkilevyt ovat satukäpälämetsän vieressä. Aikuisten musiikkilevyt ovat oikealla heti sisäänkäynnin jälkeen. Musiikkikirjallisuus - muusikkojen elämäkerrat ja musiikin historia - ovat aikuisten tietokirjallisuudessa ennen nuotteja. Niiden osastomerkintä on Ju A. Nuottien, karaokeviedeoiden ja muun musiikkiääänitteiden osasto on Ju M. Lastenlaulujen (78.3112) nuotit löytyvät aikuisten nuoteista.

          

      Musiikkikirjat                           Nuotit ja karaokelevyt

 

Tiedonhaku, internet ja langaton verkko

 

Kirjastossa on kolme asiointikonetta joita voi varata käyttöönsä. Kokoelmasta voi tehdä hakuja kolmella selauskoneelle. Kirjastossa on avoin langaton verkko jonka kautta asiakkaat voivat käyttää internettiä omilta päätelaitteiltaan.

 

Kirjasto kokoaa painettua paikallistietoa

 

Kirjastossa on oma osasto paikalliselle kirjallisuudelle ja muulle julkaistulle aineistolle. Osastolle kootaan Juvaa koskevaa kirjallisuutta ja juvalaisten julkaisemaa aineistoa. Esim. Kauko Aallon, Viljo Tarkiaisen ja Saima Harmajan teokset ovat kotiseutukokoelmassamme.

 

Kirjastolla on myös oma verkkojulkaisu juvalaisista kulttuurihenkilöistä ja aiheista. Julkaisu on nimeltään

Juvan kulttuurisivut.

 

Kirjamyyntiä ja arpajaisia

 

Kesäisin kirjasto osallistuu karkelotapahtumaan järjestämällä karkelokirppiksen. Poistokirjoja myydään pitkin vuotta muutenkin. 

 

Juvan Pohjola-Nordenin arpajaiset on usein järjestetty yhteistyössä kirjaston karkelokirppiksen kanssa.

 

Kysy mitä vain!

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

       Aapo auttaa lainaamaan!

Aamun lehdet ovat yhdeksältä luettavissa

 

 

 

 

 

 

Musiikkiopiston kvartetti esiintyy kirjastossa Kulttuuria kaikille kampanjassa 2011. Kuvassa Santeri Hulkkonen, Vesa Jolkkonen, Johanna Pöyhönen  ja Juho Piikki.

 

 

 

 

            

                        Sota, erä, romantiikka...                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

                   Nuorten englanninkielinen kirjallisuus

 

 

 

 

 

Satukäpälämetsän on kuvannut Rami Marjamäki 2012. Seinällä näkyy juvalaisen kuvataiteilijan Hanna Rädyn teos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjailija, opettaja Kauko Aalto lukee omia tekstejään Mikkelin kirjoittajien antologiasta Kaksoispellehyppy

 

A B C D E F G

H I J K L   

M N O P Q R S  

T U V X Y Z Å Ä Ö

AJANKOHTAISTA

AJANVARAUS

ALAKOULUILLE

ARTO

ASIAKASPALVELU
ASIAKASTIETOLOMAKE

CELIA
E-KIRJAT

e-Magz

e-PRESS

ERNST LAMPEN

ETUSIVU

FACEBOOK

FENNICA

FINNA

FONO

FRANK-MONIHAKU

GOOGLE

 

 

 

HENKILÖKUNTA
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

JOROISTEN KIRJASTO

JOROISTEN KUNTA

JUVAN KIRJASTO

JUVAN KULTTUURISIVUT

JUVAN KUNTA

KALENTERI

KANSALLISBIOGRAFIA

KETUNPENTU-DIPLOMI

KIRJASAMPO

KIRJASTOAUTO JASSO TOENPERÄ

KIRJASTOT.FI

KÄYTTÖSÄÄNNÖT

LAPSILLE

LEHDET

LUE LAPSELLE

LUKEMO

LUKUDIPLOMIT

LUKUKETTU

LUKUKETUN BLOGI

MAKSUT

MAKUPALAT

MEDIAKASVATUS

MELINDA

NUORILLE

NÄYTTELYKALENTERI

NÄYTTELYN JÄRJESTÄJÄLLE

PRESSREADER

PÄIVÄKODEILLE

RAJULUKUPUSU

RANTASALMEN KIRJASTO

RANTASALMEN KUNTA

RYHMÄKÄYNNIT

SATUTUNNIT
SIVUPIIRI

SUOMI.FI

 

 

TAPAHTUMAKALENTERI

TIETOPYYNTÖLOMAKE
TIETOSUOJASELOSTE

TUHKASTA NOUSEE ELÄMÄ
UUTUUDET

VERKKOKIRJASTO

VIDDLA

VIOLA

YAHOO

YLÄKOULUILLE

YKL

YSO