Toenperän kirjasto

 VERKKOKIRJASTO

LUMME-KIRJASTOJEN E-KIRJAT

    

E-AINEISTOT
ASIAKKAAN AVAIMET
TAPAHTUMAKALENTERI

LASTEN JA NUORTEN KIRJASTO

Lumme-kirjastojen  aineisto kiertää nyt vapaasti kirjastosta toiseen. Voit varata aineistoa maksutta kaikista Lumme-kirjastoista. Kokeile!

 

Jii Roikonen: Jasso Teonperän kirjastossa, ruutu 1, 2012

Aineistokokoelman käyttö

Aineiston varaaminen

Aineiston uusiminen

Asiakkaaksi kirjastoon

Avoin verkko

Digitointilaite

Eväät

Ilmoitustaulut

Kaukolainat

Kokoelman kehittäminen

Kysy kirjastonhoitajalta

Käyttösäännöt

Laina-ajat

Lainojen uusiminen

 

Maksut

Nettietiketti

Näyttelyn järjestäminen

Osoitteenmuutos

Palaute

Pin-koodi

Tapahtuman järjestäminen

Tietokoneet

Tulostaminen

Tutustumiskäynnit

Varaa kirjastonhoitaja

 

Digitoi muistosi

 

Älä kanna videokasettejasi kaatopaikalle vaan tule siirtämään ne digitaaliseen muotoon Toenperän kirjastossa!

 

Digitointilaite kiertää kirjastoissa:

Joroinen     1.1.-9.2.2019
Rantasalmi  15.2.-31.3.2019
Juva          6.4.-31.5.2019
Joroinen     5.6.-31.7.2019
Rantasalmi  6.8.-30.9.2019
Juva          5.10.-30.11.2019
Joroinen     8.12.-31.1.2020
 

Huom! CD-levyksi kannattaa valita DVD RW -levy.

ASIAKKAAN AVAIMET

 

Asiakkaaksi kirjastoon

Toenperän kirjasto on Joroisten, Juvan ja Rantasalmen kuntien yhteinen kirjasto Etelä-Savossa. Toenperä palvelee kolmessa kivijalkakirjastossa ja pyörien päällä kirjastoauto Jasso Toenperässä. 

 

Kirjaston asiakkaana voit lukea, lainata, kysyä, käyttää internetiä ja kirjaston avointa verkkoa, tehdä tiedonhakuja kirjaston ostamiin tietokantoihin ja e-aineistoihin. Kirjastosi on keskellä kirkonkylää, ja aluekirjastoauto Jasso Toenperä ajelee muille kylille.

 

Aineiston lukeminen, lainaaminen ja varaaminen kirjaston kokoelmatietokannasta on maksutonta. Eikä kysyminenkään mitään maksa. Kirjastossa voit tavata ystäviäsi, tehdä tehtäviä ja odottaa kyytiä. Evästely on sallittua kirjastojen olohuonetiloissa. 

 

Kirjaston asiakkaaksi pääset täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja todistamalla henkilöllisyytesi. Muistathan ilmoittaa myös muuttuneet yhteystietosi! Alle 15-vuotias tarvitsee kortin hankkimiseen vanhempien kirjallisen suostumuksen. Ensimmäinen kirjastokorttisi on ilmainen.

 

Toenperän kirjasto on osa Lumme-kirjastoja. Toenperän kortilla voi lainata myös kaikissa muissa Lumme-kirjastoissa Etelä-Savossa ja Varkaudessa.

 

Aineistokokoelman käyttö

Toenperän aineistokokoelmaa voit käyttää niin kirjastossa kuljeskelemalla kuin kotoasi sohvannurkalta verkkokirjaston kautta. Tietyn teoksen tai aiheen hakeminen onnistuu ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa, mutta omien tietojen katselu, aineiston varaaminen ja omien lainojen uusiminen vaatii kirjastokorttiin liitettävää "salanumeroa" eli pin-koodia. Sen saa vain kirjastossa käymällä. Aineiston varaaminen on koko Lumme-kirjastojen alueella maksutonta. Aineistoa voit varata mistä Lumme-kirjastosta vain ja saat sen kotikirjastoosi maksutta. Voit varata myös paikalla olevaa aineistoa.

 

Avoin verkko ja asiakaskoneet

Kirjastossa on käytössäsi avoin internet-verkko, johon voit ilman salasanoja kirjautua omalla käyttöliittymälläsi kirjaston alueella.

 

Joroisten ja Juvan kirjaston tietokoneita sekä monitoimitilaa voit varata internetin kautta oheisesta linkistä.

 

Rantasalmen tietokoneita voit varata puhelimitse. Rantasalmen kirjaston numero on 040-357 2350.

 

Tulostus on maksullista.

 

Laina-ajat

Aineiston saa lainaksi pääsääntöisesti neljäksi viikoksi. Kahden viikon laina-aika on varatulla aineistolla, elokuvilla, lehdillä ja aikuisten uutuusromaaneilla kolmen kuukauden ajan. Lainamäärä on Lumme-kirjastoissa rajattu 50 lainaan: äänitteitä korkeintaan 20, lehtiä 50 ja visuaalista aineistoa (videot, DVD:t, CD-ROMit) kutakin enintään 20 kappaletta.

 

Lainojen uusiminen

Lainoja voi uusia internetissä, puhelimitse tai kirjastossa. Lainassa olevan aineiston voi uusia viisi kertaa. Lainoja voit uusia verkkokirjastossa, kirjastossa käydessäsi tai puhelimella.

 

Kaukolainat

Kaukolainoiksi kutsutaan muista kuin Lumme-kirjastoista saatavia lainoja. Kaukolainaksi voit pyytää mitä tahansa haluamaasi aineistoa. Kaukolainalomakkeen voit täyttää joko kirjastossasi tai tulostaa oheisesta linkistä. Myös sähköpostilla voit pyytää itsellesi kaukolainoja, jos olet kirjaston asiakas. Kaukolainat ovat maksullisia. Toenperän kirjaston kaukolainamaksu on 2 €. Lähettäjäkirjastot saattavat veloittaa oman maksunsa, etenkin korkeakoulukirjastot.

 

Teosten saatavuuden muista kirjastoista voit etukäteen tarkistaa esimerkiksi Suomen kirjastojen yhteisestä Frank-monihausta. Kaukolainaan pyytämistäsi teoksista sinun on hyvä selvittää niiden tekijä, nimi, kustantaja, vuosi ja ISBN-numero.

 

Kysy kirjastonhoitajalta

Toenperän kirjasto osallistuu valtakunnalliseen Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun Kirjastot.fi eli tuttavallisemmin Kifissä. Kirjastot.fi on valtakunnallinen kaikkien kunnallisten kirjastojen yhteinen virtuaalikirjasto, joka kokoaa yhteen kirjastojen ja asiakkaiden tarvitsemaa yhteistä tietoa.

 

Kysy kirjastonhoitajalta on palvelu, jonka puoleen voit kääntyä hankalien tiedonhakukysymysten kanssa oheisella lomakkeella. Vastauksen saat sähköpostilla keskimäärin samana päivänä.

 

Varaa kirjastonhoitaja

Jos tarvitset ajallisesti vaativampaa tiedonhakupalvelua, niin voit varata kirjastoammattilaisen käyttöösi yhdessä sopimaksenne ajaksi sähköpostilla.

 

Kokoelman kehittäminen

Toenperän kirjaston kokoelma on sinun aineistokokoelmasi. Sinä voit pitää siitä huolen omalta osaltasi tekemällä hankintaehdotuksia. Hankintaehdotuksen voit lähettää kirjastoon sähköpostilla.

 

Palaute

Palautetta voit lähettää sähköpostina joko kirjaston sähköpostiin tai henkilökunnan sähköposteihin, jotka ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) joroinen.fi tai juva.fi tai rantasalmi.fi. 

 

Kirjaston maksut

Kirjaston palveluista kopioiminen ja tulostaminen ovat maksullisia. Samoin kaukolainoista eli muista kuin omasta kirjastosta tilatuista aineistolainoista peritään palvelumaksu. Myöhässä olevasta aineistosta peritään sakkomaksuja. Asiakkaalle lähetetyt huomautuskirjeet ja laskut ovat maksullisia. Myöhässä olevaa aineistoa peritään laskun lähettämisen jälkeen. Kirjaston maksut löydät oheisesta linkistä.

 

Käyttösäännöt

Kirjaston asiakkuus on myös velvoittava. Kirjaston käyttäjänä sitoudut noudattamaan kirjaston sääntöjä. Esimerkiksi olet vastuussa omalla kortillasi lainatusta aineistosta, vaikka olisit itse antanut jonkun toisen käyttää omaa korttiasi. Sitoudut myös palauttamaan aineiston eräpäivään mennessä ja käyttäytymään kirjastossa muita käyttäjiä huomioivalla tavalla.

 

Joroisten kunnan hallintosäännön mukaan kirjaston käyttösäännöt päättää kirjastotoimenjohtaja.

 

Nettietiketti

Kun käytät internetiä kirjastossa, muista toimia nettietiketin mukaisesti. Kirjasto on julkinen tila. Selaamasi sisällöt eivät voi sisältää pornografista tai rasistista aineistoa. 

 

Digitointilaite

Toenperän kirjastolla on yhteinen videokasettien digitointilaite. Digitointilaitteen voit varata kirjastostasi. Digitointilaite kiertää kirjastoissa.

 

Ilmoitustaulu

Kirjastoissa on asiakkaiden käytössä olevat ilmoitustaulut, joihin voi tuoda tiedotteita tapahtumista.

 

Tutustumiskäynnit kirjastoon

Kirjastossa vierailee paljon ryhmiä. Jos haluat tulla oman yhdistyksesi tai muun ryhmäsi kanssa tutustumaan kirjaston palveluihin, niin ota yhteyttä omaan kirjastoosi. Käynnin sisällöstä ja ajankohdasta on hyvä neuvotella etukäteen. Kirjastonhoitaja voi myös vierailla ryhmässäsi.

 

Lasten ja nuorten ryhmäkäynneistä, satutunneista ja kirjastonkäytön opetuksesta on tarkempaa tietoa Toenperän lasten ja nuorten kirjastosivulla.

 

Näyttelyn järjestäminen

Kaikissa Toenperän kivijalkakirjastoissa järjestetään näyttelyitä. Näyttelyt-sivulla on tarkemaa tietoa näyttelyiden järjestämisestä kussakin kirjastossa. 

 

Tapahtuman järjestäminen

Kirjasto voi olla yhteistyökumppanisi erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä omaan kirjastoosi.

 

Luovuuden tuskaa -näyttelyn avajaiset Juvan kirjastossa 2010. TAisto Karvinen kuvaa Leena Orron (takana) installaatiota

 

 

 

 

Joroisten kunta

Juvan kunta

Rantasalmen kunta

 

 

 

Ilmoittautumislomake

Yhteisökorttilomake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietokoneiden varausohjelma

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaukolainalomake

 

 

 

 

 

 

 

Frank-monihaku

 

 

 

 

Kirjastot.fi

 

 

 

Toenperän henkilökunta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toenperän maksut

 

Kuvaaja AP Männistö 2005

 

Toenperän käyttösäännöt

 

 

 

 

 

 

Suomen internet-oppaan nettietiketti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toenperän lasten ja nuorten kirjasto

Satutunnit Toenperällä

Toenperän henkilökunta

 

 

 

 

 

 

 

Näyttelyn järjestäjälle

Toenperän tapahtumakalenteri

Kuvaaja Jaana Sopanen 2012

Joroinen 380 vuotta - luentoa odottaessa

A B C D E F G

H I J K L   

M N O P Q R S  

T U V X Y Z Å Ä Ö

AJANKOHTAISTA

AJANVARAUS

ALAKOULUILLE

ARTO

ASIAKASPALVELU
ASIAKASTIETOLOMAKE

CELIA
E-KIRJAT

e-Magz

e-PRESS

ERNST LAMPEN

ETUSIVU

FACEBOOK

FENNICA

FINNA

FONO

FRANK-MONIHAKU

GOOGLE

 

 

 

HENKILÖKUNTA
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

JOROISTEN KIRJASTO

JOROISTEN KUNTA

JUVAN KIRJASTO

JUVAN KULTTUURISIVUT

JUVAN KUNTA

KALENTERI

KANSALLISBIOGRAFIA
KAUKOPALVELUN REKISTERISELOSTE

KIRJASAMPO

KIRJASTOAUTO JASSO TOENPERÄ

KIRJASTOT.FI

KÄYTTÖSÄÄNNÖT

LAPSILLE

LEHDET

LUE LAPSELLE

LUKUDIPLOMIT

LUKUKETTU

LUKUKETUN BLOGI

MAKSUT

MAKUPALAT

MEDIAKASVATUS

MELINDA

NUORILLE

NÄYTTELYKALENTERI

NÄYTTELYN JÄRJESTÄJÄLLE

PRESSREADER

PÄIVÄKODEILLE

RAJULUKUPUSU

RANTASALMEN KIRJASTO

RANTASALMEN KUNTA

REKISTERISELOSTE (Koha)
REKISTERISELOSTE (sotusiilo)

RYHMÄKÄYNNIT

SATUTUNNIT
SIVUPIIRI

SUOMI.FI

 

 

TAPAHTUMAKALENTERI
TIETOJÄRJESTELMÄSELOSTE (Koha)

TIETOPYYNTÖLOMAKE
UUTUUDET

VERKKOKIRJASTO

VIOLA

YAHOO

YLÄKOULUILLE

YKL

YSA